Sobre xarxes socials i votacions populars

I want your safareig

Un dels projectes en què està col·laborant des de fa gairebé un any Salvat Comunicació és la pel·lícula Barcelona 1714, que va arrencar la seva presència a mitjans de comunicació i xarxes socials el mes d’abril passat i des d’agost s’està rodant en més d’un 90 per cent en un plató croma a Valls. Algunes escenes, però, s’han de gravar a l’exterior. Bràfim i Santes Creus ja ha estat escenari de dues i n’hi havia una altra que s’ha de rodar en un safareig. Aprofitant aquesta circumstància, l’equip de producció vam decidir organitzar una votació popular per escollir aquest safareig.

D’aquesta manera naixia “I want your safareig”, que es va anunciar a la premsa i les xarxes socials. En la primera fase tothom qui va voler va poder enviar la imatge del safareig del seu poble o un altre que conegués i que cregués adequat per al rodatge. Entre les desenes que es van rebre, l’equip de producció en va triar els quatre que més podien adequar-se a un rentador de la Barcelona d’inicis del segle XVIII i aquí es va iniciar la segona fase, amb una votació popular que va durar deu dies i va aconseguir una viralitat i una participació que va sorprendre a l’organització.

Vam rebre més de 100.000 vots amb una gran mobilització al voltant de dos candidats: la Reguereta de Balaguer i la Font Major de l’Espluga de Francolí. Per només 800 vots de diferència es va imposar el safareig de la capital de la Noguera. Per la primavera anirem a rodar a Balaguer, on, a més, hi hem trobat un gran suport institucional. Però l’Espluga també és va mobilitzar molt i ja hem anunciat que d’alguna manera que ben aviat es concretarà la localitat de la Conca de Barberà també participarà a la pel·lícula.

Les votacions aprofitant les xarxes socials tenen també els seus riscos, com va passar amb la campanya “I want your safareig” i ens ho expliquen De moment som tres, que s’encarreguen d’aquest àmbit a Barcelona 1714. Hi ha qui vol aconseguir guanyar fent trampes i s’ha de controlar i aturar.

I per acabar, us expliquem una altra votació popular que ara està en marxa: la segona edició de “El Torrenc de l’any”, organitzada pel Diari de la Torre i Baix Gaià Diari, que també està mobilitzant molta gent a Torredembarra, com ja va passar en la primera edició. La gent ja ho coneix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s