El rànquing d’en Saül Gordillo

Saul.cat

Ens encanten els rànquings. Mirar qui està en els primers llocs ( i en els últims), qui puja més i qui perd posicions i on està situat aquell que ens cau simpàtic. I si hi sortim nosaltres? Llavors ja és massa. En Saül Gordillo ha tornat a publicar al seu blog el Rànquing dels periodistes i comunicadors catalans més seguits a Twitter. Ho fa cada mig any i ja és una petita tradició entre el sector  comunicatiu -i altres de col·laterals-  entretenir-se una mica a analitzar-lo, encara que sigui superficialment.

Andreu Buenafuente, Anna Simón i Jordi Évole es mantenen i amb molta diferència el podi. Tres perfils ben diferents, amb trajectòries diametralment oposades lideren aquest rànquing. Tots tres superen el milió de seguidors a Twitter. Darrera seu es van ordenant de major a menor nombre de seguidors periodistes de diversos mitjans, que treballen al nostre país o a Madrid. Fins a 565. Destaquen algunes dades, com que set dels 25 primers són periodistes esportius. I arriba el moment de l’egosurfing. On estic? He pujat seguidors? He guanyat posicions? Supero a aquell paio que em cau gros?

Però aquest rànquing té més lectures, com la que la fa en Jordi Fortuny al seu blog, “El llistat ocult de Saül Gordillo: els periodistes més influents”, ordenant els periodistes per la influència social segons l’índex Klout, una dada que també dóna Gordillo. Aquí Buenafuente i Évole mantenen el primer i tercer lloc, però s’hi “cola” el director de Vilaweb, Vicent Partal. També és molt interessant de llegir l’article de l’Oriol Lladó, que sota el títol “Sóc el 13è periodista més influent del país? La resposta: no”, reflexiona sobre la validesa de l’índex Klout per valorar la influència d’un tuitaire i genera un interessant debat.

I tots plegats ja estem esperant el proper rànquing.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s