Ja estan marxant… i qui es queda?

Pescador

Fa anys que moltes persones estan enterrant Facebook. Sovint sentim afirmacions del tipus: “La gent està marxant de Facebook”, “Moltes persones s’estan cansant de Facebook”, “A Facebook li queden quatre dies”. Però la xarxa social creada per Mark Zuckerberg continua sent la líder mundial i continua creixent. Si tan malament anés hauria comprat Whatsapp fa unes setmanes?

I Whatsapp? El sacramental que es va muntar quan aquest sistema de missatgeria instantània va anunciar que faria pagar 0,89 cèntims a l’any als usuaris! Hi ha qui augurava que Whatsapp havia signat la seva sentència de mort i arribava l’Era Line o Telegram. Amb la caiguda durant unes hores de Whatsapp fa un mes i escaig hi ha moltes persones que es va donar d’alta a Line o Telegram. Però es van trobar que les seves amistats i contactes personals no hi eren. Continuaven a Whatsapp, que va tornar a funcionar i ara ho continua fent amb els seus milions d’usuaris a l’espera de quins canvis hi introdueix Mark Zuckerberg.

I aquest és el concepte bàsic en les xarxes socials i els serveis de missatgeria instantània: on és el teu target, en quina xarxa social estan les persones que estan interessades a rebre el teu missatge, el teu projecte, el teu producte… A Facebook hi ha més de mil milions de persones i, per tant, hi trobaràs molta gent. Altres xarxes socials són més minoritàries, com és el cas de Pinterest, però en alguns àmbits i sectors professionals hi ha una gran activitat i el més important: un alt índex de monetarització.

No hem de pensar tant en qui marxa d’una xarxa sinó els que es queden, que són els que t’han d’interessar. Una xarxa social és un lloc on hi pots pescar. Recordem sempre que amb altes dosis de paciència. Retenim en el nostre cervell la imatge del pescador assegut en una roca amb la canya preparada amb un bon esquer esperant una bona pesca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s