Altre cop el protocol

Junta de Seguretat local d'Altafulla

 

Fa uns mesos parlàvem de protocol en aquest blog, en un post a partir d’un incident entre el president de Catalunya, Artur Mas, i la vicepresidenta del Govern espanyol, en un acte de Foment del Treball que va acabar amb una simbòlica abscència de Mas. Aquests dies hem quedat empatxats de protocol amb el reguitzell d’actes de proclamació (1) -que no coronació- de Felip VI com a nou rei d’Espanya.

Però en aquest post no volia tractar de protocol reial sinó comentar aquesta fotografia, que es va fer després de la Junta de Seguretat Local d’Altafulla, que va comptar amb la presència del conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler. És el conseller qui ocupa la presidència en la imatge. Protocolàriament li toca a l’alcalde, Fèlix Alonso perquè la trobada es fa a la localitat altafullenca, però aquest cedeix l’honor al convidat. En la tercera posició queda el delegat del Govern, Quin Nin.

En la segona línia hi trobem dos regidors més, que s’intercanvien la posició, ja que Jordi Molinera, portaveu de SI, hauria d’estar al mig, en el lloc del representant de CiU, Pere Gomés, ja que la força que representa el primer compta amb més vots que la del segon. La directora dels Serveis Territorials d’Interior, Rosanna Camps, completa aquesta segona fila. Darrera trobem els representants del cossos de seguretat.

En el protocol la vestimenta sempre hi té molt a dir. En la primera línia hi ha un ple de corbates i de pins institucionals. L’alcalde d’Altafulla no és un habitual d’aquesta peça de roba i que la porti denota la importància de l’acte. En canvi, el primer tinent d’alcalde el podem veure amb una samarreta i amb un missatge clar a favor dels Països Catalans. Un tema a part seria la imatge que dóna una persona consultant el telèfon mòbil en el momet en què es fa la “foto de família”. Ja veieu tot el que dóna de si una imatge com aquesta.

 

(1)    En molts països els reis es coronen, com és el cas del Regne Unit o també, en el seu moment, la Corona d’Aragó, on els reus es coronaven a Saragossa. Però el Regne d’Espanya segueix la tradició castellana, en què els nous reis es proclamaven un cop mort l’antecessor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s