Us agrada el món de la ràdio? Una proposta per aquestes vacances

Museu de la ràdio

L’estiu avança i sou molts els que esteu de vacances, en fareu més aviat o més tard. O potser no en fareu. Aquesta proposta també és per a uns i altres, sempre que us apropeu a Roda de Berà, concretament, al Roc de Sant Gaietà, un indret força pintoresc de la costa del nord del Tarragonès i que ben bé val una passejada. La recomanació  que us fem és anar al Centre Cívic Roda Foradada, on l’any 2012 va obrir portes el Museu de la Ràdio ‘Protagonistas Luis del Olmo’.

El radiofonista de Ponferrada té una llarga vinculació amb Roda de Berà, des d’inicis dels anys setanta, una relació que continua mantenint en l’actualitat. Ha impulsat diferents iniciatives en aquest municipi i en va presidir durant uns anys el club de futbol, portant-lo a les portes de la Segona B. La darrera iniciativa de Luis del Olmo ha estat, en col·laboració amb l’Ajuntament, la creació del museu més important de l’estat  i un dels més complets del món sobre la ràdio.

Si us agrada el món de la ràdio gaudireu amb els més de 280 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques i un total de 880 peces. A més dels aparells radiofònics, hi podeu trobar 42 ràdio miniatures i 28 micròfons històrics. Són peces cedides per Luis del Olmo, un home apassionat de la ràdio i gran col·leccionista. La seva figura és omnipresent al museu, amb desenes de plaques commemoratives, premis, reconeixements i quadres. És el seu museu i ja coneixem el personatge.

El Museu de la Ràdio ‘Protagonistas Luis del Olmo’ ja ha superat en material exposat l’altre museu de l’Estat d’aquesta temàtica,  inaugurat l’any 2003, el Museo de la Radio Luis del Olmo a Ponferrada, ciutat natal del periodista. L’any passat hi van passar més de 12.000 visitants. Una proposta interessant per aquest estiu o qualsevol època de l’any, tenint en compte que l’horari de visita es redueix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s