Comencem un nou curs: millorem la comunicació

MegàfonS’ha acabat el mes d’agost i això és sinònim en el nostre país d’inici d’un nou curs, ja sigui escolar, polític o empresarial. Després del breack estiuenc (o almenys baixada d’intensitat), per davant queden mesos de molta feina. Comuniquem bé aquesta feina? En una societat com l’actual, en la majoria d’àmbits i sectors pot arribar a ser tan important realitzar una tasca com comunicar-la bé. I en aquesta sobreinformació que rebem cada dia, ja sigui per mitjans tradicionals com a través de les noves tecnologies, és necessari planificar i executar molt bé les accions comunicatives.

Les xarxes socials ofereixen moltes possibilitats per donar a conèixer la nostra marca, els nostres productes, la nostra activitat política, empresarial o social. Però no s’ha de deixar aquesta tasca a persones que no estan preparades o portar-la a terme de formair regular. No només desaprofitarem aquest capital de possibilitats sinó que ens podem trobar amb efectes contraproduents o fins i tot crisis amb efectes negatius gens desitjables. A més, les xarxes socials canvien de forma contínua -aquests dies n’hem vist exemples a Facebook–  i cada cop es requereix un nivell més alt d’especialització per garantir-ne l’efectivitat.

No podem centrar-nos només en les xarxes socials depenent de quins siguin els nostres públics. Hem de tenir-los molt ben definits per poder escollir bé l’estratègia a seguir i les accions a implementar. Els mitjans tradicionals poden ser molt efectius. Si tenim una part important del target d’avançada edat i amb poc accés a les noves tecnologies un butlletí o una revista ens serà de gran utilitat. I no descuidem el públic intern, massa sovint el gran oblidat i que també ens pot reportar efectes molt positius o molt negatius en la nostra organització i activitat. Ni tampoc els stakeholders.

Salvat Comunicació s’ofereix com un acompanyant en aquests processos de comunicació. T’ajudarem a comunicar, a engrescar, a seduir. I ho farem amb passió, perquè ens agrada. Ara, amb aquest nou curs que arrenca, és un bon moment per començar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s