Linkedin, la xarxa social professional on cal ser-hi

LinkedinEl podi de les xarxes socials sembla inamovible des de fa uns quants anys: Facebook, Youtube i Twitter. Però més enllà d’aquesta triada trobem desenes de xarxes socials més. N’hi ha una que, sense fer molt soroll, s’ha convertit en líder en el sector de la feina i els negocis: Linkedin. Els números ho demostren. Va ser fundada el desembre de 2002 i va ser llançada el maig de 2003. L’octubre de 2008 va arribar als 25 milions d’usuaris i fa un any va superar els 200 milions usuaris. I segueix pujant. Una darrera dada: totes les empreses de la llista de la revista Fortune de les 500 majors empreses dels Estats Units hi són. La segona xarxa professional del món, Viadeo, està a molta distància.

Hem de ser-hi a Linkedin? Si voleu trobar o millorar la feina, buscar professionals per treballar en xarxa o reclutar treballadors per a la vostra empresa, heu de tenir un perfil en aquesta xarxa social, que la podríem definir com de diversos nivells. El primer és mantenir un perfil actualitzat, amb el vostre currículum i interessos. Si teniu recomanacions de persones que han treballat o col·laborat amb vosaltres serà un punt afegit. Us podeu quedar aquí o aprofundir. Depèn de la combinació entre el temps que disposeu i el vostre interès en el que us pot proporcional Linkedin. Podeu donar-vos d’alta, per exemple, en grups de debat. I ser-hi actius és clar! I fins i tot teniu l’oportunitat de crear un grup. I també hi podeu tenir un perfil d’empresa.

Com en totes les xarxes socials, cal estar atents a les novetats que es van introduint gradualment. Linkedin no és una excepció i ha evolucionat molt –i a millor- des de la seva creació ja fa més d’una dècada. La diferència amb Facebook i Twitter és que a Linkedin podeu estar molt poc actius, simplement mantenint un currículum actualitzat i acceptant i cercant nous contactes de tant en tant, i un dia us pot arribar una oferta de feina o una proposta de col·laboració en un projecte. Els headhunters tenen en Linkedin una eina ideal per a la seva feina. O també podeu estar el màxim d’actius a Linkedin i aprofitar al màxim el seu potencial. Però, més o menys actius a la xarxa social professional líder mundial, hi hauríeu de ser no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s