‘Instituciones públicas conectadas’, un breu però útil manual de la Núria Escalona

ipconectadasL’Editorial UOC ens té acostumats a una sèrie de llibres de petita mida i d’un centenar o centenar escaig de pàgines. Aquest format tan mínim pot allunyar a més d’un de la seva compra i això seria un error. Són manuals interessants per tenir una primera aproximació ràpida a algun tema. Després ja aprofundirem si ho creiem oportú. Un dels darrers llibres d’aquesta col·lecció és Instituciones públicas conectadas, escrit per Núria Escalona. El títol deixa ben clar el terreny de joc en que es desenvolupa el llibre: la presència de les institucions públiques en les xarxes socials.

Les xarxes socials són un espai on les administracions públiques han entrat els darrers anys i sovint ho han fet massa sovint sense la necessària planificació des de les direccions de comunicació, sinó pel capritx d’algun regidor o la decisió unilateral d’un tècnic. I molts cops sense tenir en compte el llenguatge de cada xarxa i hem pogut veure verdaderes barrabassades. Per exemple perfils personals enlloc de pàgines.

El llibre de la Núria Escalona és una bona eina per posar ordre a aquests regnes de taifes en què s’han convertit les xarxes socials en moltes administracions. Aquests canals ofereixen grans oportunitats a les organitzacions públiques per acostar-se a la ciutadania i interaccionar amb ella. Però tot això s’ha de fer des del coneixement i des de la planificació estratègica. L’E-Government, l’Open Government, el City Branding són temes que també tracta l’obra. No podem girar l’esquena a les xarxes socials, perquè recordant les paraules de l’escriptor Joan Fuster: “Les xarxes socials les fas o te les fan”.  

I un cop llegit el llibre, si voleu fer un comentari o alguna suggerència ho podeu fer a Twitter i a Facebook a través de l’etiqueta #ipconectadas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s