Campanya pel català a Linkedin

Linkedin catalàEl català és una de les llengües amb més presència a internet, per davant d’altres idiomes que tenen milions més de parlants. De fet, la societat civil catalana va ser la primera comunitat cultural i lingüística del món en posar en marxa un domini específic d’internet (el .cat) el 2006 i el català és l’idioma que té més articles de qualitat a la Viquipèdia, a banda de ser la 17a llengua amb més articles publicats en aquesta enciclopèdia.

Tot i la rotunditat d’aquestes xifres, hi ha molta feina a la xarxa per millorar la situació del català i un exemple és la xarxa social Linkedin, on el català no està on li tocaria. Per això, la Fundació Puncat ha posat en marxa la campanya LinkedInCatalan amb la voluntat de sensibilitzar els responsables d’aquesta xarxa social professional perquè permeti d’introduir currículums escrits en català. Així mateix, la iniciativa demana també a LinkedIn un menú de navegació en llengua catalana.

La campanya, oberta a adhesions particulars, s’allargarà durant sis mesos fins el Mobile World Congress de Barcelona, on la Fundació puntCAT lliurarà a LinkedIn totes les signatures obtingudes i una carta oberta per a demanar la versió en català. La campanya disposa d’un lloc web propi (linkedincatalan.cat) on tot aquell qui ho desitgi pot sumar-s’hi. Així mateix, s’ha posat un marxa un grup de LinkedIn dedicat a la iniciativa, on es convida als usuaris de la xarxa social a adherir-s’hi. També s’impulsa a través de Facebook i Twitter.

Per la fundació, la incorporació del català a aquesta xarxa social de referència del sector professional, amb més de 300 milions d’usuaris a tot el món, facilitaria els procés de selecció de personal de les empreses del nostre país, atès que solen tenir en compte el coneixement de la llengua catalana. Un nou repte pel català a internet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s