M’han baixat els fans a la pàgina de Facebook!

facebookSi gestioneu pàgines de Facebook possiblement heu notat una baixada de fans els darrers dies. Lleugera -un 1 o un 2 per cent-, però evident. Què ha passat? Doncs que Facebook va començar a eliminar els 12 de març els “M’agrada” realitzats des de comptes inactius. És una mala notícia pels qui només es fixen el número absolut de fans -error- i encara pitjor pels que compren fans a pes amb aquelles ofertes que a vegades ens arriben –x fans a x dòlars o euros-. Encara més error.

Mirem-ho diferent. A partir d’ara tindrem unes dades més reals de qui segueix la nostra empresa, partit polític, administració o personalitat. I les campanyes i la publicitat que fem seran més efectives. Per tant, la nostra inversió -de temps o diners- serà més ben aprofitada. A partir d’ara, en el futur, quan una compte es desactivi voluntàriament afectarà el comptador de les pàgines que va marcar com “M’agrada” i quan aquest la reactivi, tornarà  ser comptat com a fan.

Recordem que el nostre objectiu a Facebook és buscar fans de qualitat, que no només siguin un número en el nostre comptador. Fans que facin “M’agrada” als nostres posts i sobretot que els comentin parlant bé de nosaltres i que els comparteixin. Ens interessen els superfans, els que estan implicats en la nostra marca i no els inactius. I per aconseguir-ho hem de generar continguts de qualitat i ser interactius amb els qui ens pregunten coses o ens fan comentaris. Qualitat per sobre de quantitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s