25-M: El gran repte dels polítics a les xarxes socials

xarxes socialsAquestes darreres setmanes hem assistit al desembarcament de molts polítics i partits a les xarxes socials. Hem vist també com comptes de Facebook i Twitter inactius durant anys s’activaven de cop, d’una manera hiperactiva. Fins i tot altres xarxes com Instagram han experimentat un augment de la presència de polítics locals i Youtube s’ha omplert de vídeos electorals de factures molt diferents. Aquest diumenge 24 de maig les urnes han emès el seu veredicte. I ara que passarà amb tota aquesta inflació 2.0? Es mantindrà?

Si ens guiem  per convocatòries electorals anteriors, més enllà dels comicis locals, un nombre molt alt d’aquests comptes estan condemnats a una baixada dràstica de l’activitat o directament  la inactivitat total. Les causes? El fracàs en els seus objectius electorals o l’assumpció de tasques de govern que, en el seu entendre,  no els deixen temps per a gestionar la seva presència a les xarxes socials.

En trobem davant d’un gran error. En una època de campanya permanent, que comença l’endemà de les eleccions, les xarxes socials ens ofereixen una gran oportunitat de contacte amb els ciutadans, sense intermediaris; una forma de rebre les seves inquietuds, suggeriments i queixes, de dialogar amb ells. També podem de fer escolta activa dels adversaris. I tot això durant quatre anys, no els darrers mesos abans de la contesa electoral, amb presses i sense una planificació prèvia imprescindible.

Segur que durant aquestes setmanes de treball intens de precampanya i campanya electoral heu pogut augmentar seguidors i fans en els comptes dels vostres candidats i partits. No deixeu perdre tota aquesta tasca feta. Si considereu que no teniu temps i/o recursos per mantenir totes les xarxes que heu obert en període electoral concentreu els esforços en una o dues, la que us permeti arribar millor als vostres seguidors i en la que us sentiu més còmodes. Si us convé, cerqueu el suport d’especialistes. Però a partir del 25-M estigueu més presents que mai a les xarxes socials. Com ho heu de seguir estant en els mitjans de comunicació i en el carrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s