La pregunta

Enrere queden les eleccions municipals i ben segur que aquesta setmana els equips de campanya des diferents partits han fet anàlisis més o menys profundes dels resultats obtinguts. Aquests anàlisis ben segur han estat més elaborats en el cas de les formacions que no han aconseguit les fites que s’havien marcat per aquests comicis. Quins han estat els errors d’estratègia en la planificació de la campanya o els moviments tàctics equivocats en el transcurs d’aquesta? Entenent campanya molt més enllà dels quinze dies marcats per l’estricta llei electoral que patim o tenim.

Una bona manera de planificar i fer evolucionar la campanya electoral és la que trobareu en aquest vídeo, d’un capítol de la darrera temporada de la imprescindible sèrie The West Wing, que tot i que fa gairebé una dècada que es va deixar d’emetre, continua molt vigent. La pregunta és el concepte. Com diu el gran Josh Lymman, no es tracta de respondre de maneres oposades pregunta sinó imposar la teva pregunta, la que et convé per obtenir un bon resultat electoral i la que farà sentir més incòmode als adversaris.

Evidentment hi ha moltes diferències entre la dualitat d’un campanya presidencial nord-americana i la multipolaritat d’uns comicis locals catalans. I més en aquesta ocasió. Per no parlar de la diferència de recursos econòmics i humans. Però el concepte és el mateix. Abans de tot, això sí, cal tenir en compte si sou un partit que aneu a guanyar les eleccions o només voleu obtenir certa representació per ser decisius en la formació del nou govern i/o aconseguir una bona posició per d’aquí quatre anys. Però sigui quin sigui el vostre objectiu, en la batalla de la zona de l’espectre polític on us trobeu és ben aplicable la recerca de la pregunta que més us convé i situar-la en l’eix del debat polític de la vostra ciutat o poble. Ho heu aconseguit i heu triomfat? O heu acabat caient en el joc de l’adversari i heu fracassat?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s