On era el cap de premsa?

Nuno Silva JaénEl Real Jaén, de la Segona Divisió A de futbol, ha presentat aquest dimecres 29 de juliol l’extrem portuguès Nuno Silva. Fins aquí tot normal. Un breu als diaris esportius i un espai una mica més gran als mitjans regionals? Doncs el jugador lus ha incendiat les xarxes socials gràcies a la samarreta que portava, amb la cara de Francisco Franco. Sorprenent i lamentable, però cert. La seva reacció, en forma de comunicat a les xarxes socials del club, també és més que discutible.

És preocupant, però un jugador de portuguès de 29 anys pot desconèixer que durant gairebé quaranta anys el pais veí va patir una dictadura, igual que el seu i que la cara d’una de les samarretes del seu armari és la del dictador. Però els directius, tècnics i sobretot el responsable de premsa i comunicació del club han d’evitar que el futbolista aparegui davant dels mitjans amb aquesta samarrera, un episodi que passarà malauradament a la posteritat i danya la imatge de l’entitat. Un director de comunicació ha de demostrar capacitat de reacció, cintura, en aquest tipus de situacions. I en el cas del Jaén, l’error ha estat monumental. Ell és responsable del que comunica el club i un jugador amb el rostre d’un dictador feixista al pit és una crisi de reputació de cavall. Com ha estat en aquest cas. 

memes nuno silva

El cap de premsa del Jaén, en assabentar-se o veure el nou jugador amb la seva més que discutible indumentària, hauria hagut de tancar-lo en una habitació i fer-li canviar la samarreta. Encara que fos per la seva. Potser algun periodista més observador que els altres se n’hauria adonat d’un hipotètic canvi de samarreta i en un confidencial o una columna de breus el protagonista hauria estat l’empleat del club i la seva capacitat de reacció.  Però tornem a la realitat. Després de l’aparició de Nuno Silva amb la samarreta del dictador, els mitjans de comunicació s’han fet ressò del fet i les xarxes socials s’han omplert de crítiques i indignació i després de memes ridiculitzant aquest lamentable episodi. Esperem que més d’un hagi après alguna cosa d’aquest episodi.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s