Cunit impulsa un congrés sobre Local TIC

blogL’Ajuntament de Cunit va organitzar el 21 i 22 d’abril el I Congrés Local de Tecnologies de la Comunicació i la Informació, que va aplegar més de 200 representants de l’administració local i d’empreses relacionades amb les noves tecnologies. Durant un dia i mig es van presentar ponències i es van portar a terme taules rodones de diferents aspectes relacionats amb les TIC aplicades a l’administració, un camp on encara hi ha molt de camí a recórrer i més amb l’entrada en vigor aquest any de la Llei de Transparència de la Generalitat.

Cada Ajuntament, cada Consell Comarcal, cada Diputació, cada administració pública és un món, on s’han creat unes rutines de treball al llarg dels anys, de dècades de funcionament. La modernització del seu funcionament, amb la introducció de les Tecnologies de la Comunicació és una oportunitat per millorar la seva eficàcia i eficiència, però també la transparència i la participació ciutadana en la presa de decisions. La gestió de les dades ens porta cap a smart cities, ciutats intel·ligents interconnectades que poden fer molt millor  el dia a  dia de la ciutadania.

Però l’entrada de les TIC en les administracions han de superar sovint la reticència i la por al canvi inherent als éssers humans, perquè el factor humà és bàsic en aquests processos de transformació i els qui els lideren ho han de tenir en compte,fins i tot per damunt de proveir-se de les eines per afrontar aquests canvis. La ponència inaugural del broker i esportista extrem Josef Ajram va ser una bona manera d’arrencar el congrés, tractant aspectes com la marca personal, el treball en equip, la superació o la gestió de riscos.

Durant el congrés, es van poder conèixer moltes eines per aplicar les TIC a l’administració. Des de la possibilitat d’actes municipals en vídeo (videoactes), a la implantació de la banda ampla, la seguretat en el núvol, el bussiness intellent, la trasparència i govern obert o el món de les aplicacions.

L’èxit de la primera convocatòria demostra que el Congrés Local TIC té molt a recórrer en futures edicions. Sorprèn que el congrés va ser poc  aprofitat pels Ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.  Se’n van poder veure pocs dels seus representants entre els congressistes. La majoria eren del riu Foix cap a dalt. La vocació de continuïtat hi és després de l’èxit de la primera edició. En un any l’evolució en un sector com els de la TIC és molt gran. Apareixen noves eines i es poden donar a conèixer i compartir noves experiències exitoses. Esperem, doncs, que l’Ajuntament de Cunit segueixi apostant per aquest congrés, perquè iniciatives com aquestes a les nostres comarques n’hi ha ben poques i s’han d’aprofitar i potenciar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s