Pessebre/Cortina de fum

bombollesL’Ajuntament de Barcelona l’ha tornar a “liar” amb el que era el tradicional Pessebre de Nadal de la Plaça Sant Jaume i els mitjans de comunicació i les xarxes socials en van plens de comentaris radicals a favor i crítiques descarnades sobre la interpretació en forma de nou bombolles del poema nadalenc “Ho sap tothom i és profecia”, de J.V. Foix. És aquest l’objectiu que perseguia l’equip de comunicació d’Ada Colau? Evidentment que sí. S’han limitat a repetir la mateixa estratègia que ja van posar en marxa amb l’estàtua eqüestre de Franco davant del Born i que tan bé els va anar.

El Govern Colau no travessa el seu millor moment des de que va arriba al poder fa gairebé un any i mig i afronta amb grans dificultats per aprovar els pressupostos municipals de 2017. Tot apunta que l’alcaldessa, en minoria tot i el pacte de govern de fa uns mesos amb el PSC, s’haurà de sotmetre a una qüestió de confiança. Només la divisió ideològica en el si de l’oposició municipal salva Colau d’una possible moció de censura. Davant d’aquest panorama que millor que fabricar una cortina de fum en forma de polèmica al voltant del Pessebre de Nadal. Potser és un bon moment per tornar a veure la pel·lícula que porta el mateix nom.

Pessebre de Nadal només per un sector de la societat, que aplaudeix sempre que es va en contra de les tradicions catòliques i s’amaneix amb un punt de “modernor”. A l’altra banda, els sectors més tradicionalistes -que no sempre conservadors- que se senten decebuts o fins i tot agredits amb aquestes propostes que s’obliden del naixement més o menys ortodox que la nostra cultura ens ha transmès al llarg dels anys. L’estratègia sembla que li estigui sortint bé al Govern Colau i res sembla indicar que acabi com la performance improvisada que va patir l’escultura del dictador. La dimensió dels dos casos no és el mateix. Una més del colauisme i els seus companys de viatge, com el regidor d’Arquitectura, del PSC, que fa unes setmanes va afirmar que la Sagrada Família és una mona de Pasqua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s