Terra i taula: un relat potent

sdrEl col·lectiu Terra i Taula va celebrar el dimarts 21 de març un nou acte públic, que va servir per iniciar el seu cinquè any d’existència amb l’apadrinament de la xef especialitzada en cuina botànica Iolanda Bustos. En el marc incomparable -i no és cap tòpic- de l’Espai Entrevinyes dels Cellers Avgvstvs Forvm a Sant Vicenç de Calders (El Vendrell), Baix Penedès, flora salvatge va tornar a ser una explosió de talent i una festa de sabors, però sobretot una mostra més de la consolidació d’un relat d’èxit com és el d’aquesta unió de productors agroalimentaris i cuiners del Baix Penedès.

Assistir a un dels actes que organitza Terra i Taula és la manera més adequada de conèixer  els valors que impulsen el col·lectiu. Aquell dia, cada un dels integrants de Terra i Taula aparca per unes hores la seva carrera en solitari -en gairebé tots els casos molt exitosa- i sumen esforços per oferir als assistents una experiència inoblidable. Tots vesteixen samarretes o uniformes amb el logotip del col·lectiu i ells mateixos serveixen els plats i els vins, hi hagin intervingut o no en la seva creació. Equip.

digTerra i Taula ha sabut créixer de força dimensionada. El nucli fundador eren tres cuiners (Jordi Guillem, de Lo Mam; David Vernet, del Vell Papiol i Josep Maria Pascual, de l’Ull de Llebre); quatre viticultors enòlegs (Massimo Marchiori, del Celler Partida Creus; Eduard Pié, de Sicus Terrers Mediterranis; Enric Roca, Cellers Avgvstvs Forvm i Xavier Vidal, Jané Ventura) i  quatre productors (Joan Martí, Formatgeria Marvall; Daniel Romeu, Camp de la Sort;  Jordi Pascual, Torclum Oli d’Oliva i Jaume Solé, Calçot del Montmell). Aquest darrer va deixar la seva activitat i també el col·lectiu l’any passat, però durant aquests anys s’han incorporat tres membres més: un cuiner (Oriol Rossell, L’Obrador Pastisser) i dos productors: Roser Deulofeu (Espai Cal Lluc, melmelades) i Aleix Mallofré (Cal Camat, cigrons).

4platsDesprés de quatre anys, Terra i Taula s’ha sabut fer un lloc entre els qui saben gaudir dels productes de qualitat del nostre territori i que aprecien la cultura gastronòmica del nostre país. Els seus actes al llarg de l’any es poden comptar amb els dits de la mà. Prioritzen la qualitat per davant de la quantitat per oferir experiència úniques i difícilment oblidables, com la darrera, Baix Penedès, flora salvatge. Esperarem doncs quina és la nova proposta de Terra i Taula. Mentrestant podeu gaudir de les experiències que ens ofereixen de forma individual o amb aliances de dos o tres els seus membres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s