Twitter: la nova hemeroteca

pere_solerQuan una persona sona per assumir un càrrec públic, el seu passat és sotmès a examen exhaustiu pels seus enemics. Els seus amics -entenent com amics els qui el promouen a aquesta nova responsabilitat-  han de fer el mateix, abans i amb més profunditat. Cal avançar-se a certes “sororeses”. Això passa a casa nostra i en altres països. Abans es recorria les hemeroteques  i als arxius de ràdios i televisions, però ara ens trobem que podem fer el mateix des del nostre ordinador o smartphone repassant les xarxes socials.

Aquesta setmana passada hem viscut un cas paradigmàtic amb el nou director dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler. Hem vist publicats en mitjans de comunicació alguns dels seus tuits de fa uns anys, que no podríem definir-los com a moderats. El time-line de Soler és munició per als enemics del procés sobiranista català. Hi troben “perles” per fer-les córrer i dibuixar un nou responsable de la policia catalana radical i anti-espanyol per presentar-lo d’aquesta manera als qui encara no estan convençuts i prou convençuts d’una posició o una altre en aquest procés.

tuits_pere_solerSom esclaus del que escrivim. I a les xarxes també. Hi ha partits polítics que tenen persones encarregada de recopilar tota mena de tuits que es poden utilitzar al moment o arxivar-los per ser difosos en el moment que creguin més oportú. Per tant, la millor manera per evitar aquestes situacions tan galdoses és comptar fins a deu abans de publicar un post a Facebook o una piulada a Twitter. Hem de ser conscients de qui som i on podem estar daquí un temps i que cada cop que pengem posts o tuits estem gestionant la nostra marca personal i la reputació costa molt de forjar-la i molt poc d’enfonsar-la. I la recuperació és llavors lenta i molt dificultosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s