Quatre anys de l’Ara Camp de Tarragona

Aquest darrer mes de l’any hem publicat el número 50 del suplement Camp de Tarragona del Diari Ara. Ha coincidit amb els quatre anys de la publicació del primer número d’un producte periodístic que ha intentat prendre el pols, des de diferents àmbits, a un territori tan dinàmic com el Camp de Tarragona. L’aventura la vam començar amb el Josep Escaño i arribem junts a aquesta fita del mig centenar d’edicions. Una bona notícia.

Però l’equip que hem format és petit però d’un alt nivell, amb un fotògraf excel·lent com és el Tjerk Van der Meulen, una peça bàsica quan vols fer informació de qualitat. O una de les millors especialistes en periodisme enogastronòmic, la Ruth Troyano, que ens ha delectat amb cinquanta articles en la secció Terra -no somnis-. Les columnes d’opinió les van iniciar l’Alfonso González Bondia i en Francesc Xavier Grau, que ens van deixar curiosament tots dos per incorporar-se a càrrecs del govern del nostre país, i ara gaudim de la Marta Magrinyà i la Laia Batlle. Ens ha acompanyat també la visió fotoperiodística d’en Carles Esporrín a la secció Constrast i el darrer a pujar al carro, en Joan Martínez Vergel. També va signar alguns articles en Romà Rofes. Ocasionalment també hem pogut llegir articles del museòleg Damià Amorós.

Personalment m’ha permès explicar moltes històries d’àmbits molt diferents, intentant oferir al lector de l’Ara el que no troba en les pàgines de l’edició nacional. I al mateix temps m’he enriquit a nivell cultural i personal. Un exemple recent: en un matí vaig poder conversar amb dos reclusos a la recta final del tercer grau o passejar-me pel jaciment iber de Banyeres del Penedès, amb un potencial sense precedents per conèixer com era la vida a casa nostra fa més de 2.500 anys. I també fa poques setmanes vaig rebre un dels Premis Periodisme de la Cambra de Comerç de Reus. Un reconeixement i un cop a l’espatlla per seguir endavant.

I tot això ho hem pogut fer aprofitant la redacció del que és actualment el millor diari del país, treballant des de casa com si estigués a la redacció, amb una excel·lent coordinació amb en Jordi Cortada i també amb l’Ignasi Aragay i la Georgina Ferri. Gràcies també al Carles Capdevila, amb qui malauradament no vam gairebé coincidir, i també l’Ester Vera, actual directora, i a l’Antoni Bassas, cap d’audiovisual i un referent professional des d’abans que comencés a estudiar Periodisme i amb el qual vaig co-moderar un debat electoral a Tarragona fa uns mesos. Una altra gran experiència que m’emporto al sarró periodístic.

Aquest mes de gener continuarem endavant amb el 51è número de l’ARA Camp de Tarragona, amb l’objectiu de seguir oferint-vos l’actualitat d’aquest territori d’una manera més reposada i analítica i acostar-vos noves històries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s