Neix un nou mitjà de comunicació: el Llevant Actualitat

La Covid-19 ha tingut un impacte important en el panorama comunicatiu tarragoní. Després de la pandèmia hem vist com desapareixen capçaleres en paper com el Notícies TGN, el VIU a Fons o la Ciutat. També observem com altres mitjans han reduït paginació. La crisi publicitària i l’augment del preu del paper han contribuït a donar el toc de gràcia a aquests periòdics, en un panorama comunicatiu que ja fa una dècada i mitja que pateix molt. Per això és una gran notícia el naixement d’un nou mitjà de comunicació: el Llevant Actualitat.

El Llevant Actualitat apareix per cobrir un territori que fins ara no tenia un mitjà de comunicació de referència: els barris de Llevant de la ciutat de Tarragona. Ho fa amb una periodicitat trimestral amb un format de tabloide de 16 pàgines, que es distribuirà de forma gratuïta a través de diferents punts d’aquesta zona per un hi passa molta gent. Són un total de 3.000 exemplars de cada número i auditats per l’OJD.

Darrera del Llevant Actualitat hi ha Comunicacions Locals 2020 SL, que va néixer la tardor de 2019 per editar el Torredembarra Actualitat, un mensual també en paper per cobrir la informació del Baix Gaià. Compta amb dos socis fundadors, Jordi Salvat i Albert Jansà, periodistes amb una àmplia trajectòria en mitjans, comunicació corporativa i assessoria de comunicació.

Té molta lògica voler exportar un model d`èxit al Baix Gaià al territori veí del Llevant de Tarragona. La proximitat és un dels valors del projecte i també el treball en equip. Jordi Salvat n’és el director i l’Albert Jansà el gerent, i lideren un equip on hi trobem joves periodistes del territori com són Gerard Cañellas i Trini Huguet, a més de professionals que ja col·laboren en el Torredembarra Actualitat: Carol Cubota, Joan Casas i Víctor Centelles. Pere Gomés n’és el cap comercial, acompanyat de la Sol Baker. L’equip anirà creixent a mesura que avanci el projecte.

La presentació el dijous 23 de febrer al Local dels Veïns de la Móra-Tamarit va ser tot un èxit, amb una gran afluència de públic i una conversa sobre periodisme entre els dos impulsors del projecte i l’editor i director  de la revista FET a Tarragona Ricard Lahoz. L’equip del Llevant Actualitat ja està preparant el segon número del Llevant Actualitat, que es publicarà el proper mes de maig.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s