Debutant a Twitch retransmetent partides d’escacs

Fins fa uns dies la meva relació amb Twitch havia estat molt mínima. Coneixia aquesta xarxa social, però no hi havia tingut contacte ni com a emissor. Aquest cap de setmana he debutat a Twitch, concretament al canal de la Federació Catalana d’Escacs, retransmetent la final de Lliga Catalana d’Escacs, que es disputava al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. L’experiència ha estat molt positiva.

Poder comptar amb l’anàlisi tècnica del Gran Mestre Josep Oms va ser imprescindible per donar un bon contingut a la retransmissió. A més, com som bons amics, hi ha haver una bona química en les més de quatre hores que va durar el directe. I aquesta és una altra característica: mantenir la tensió i l’atenció durant un període de temps llarg.

A més de comentar i analitzar les partides, vam portar al set de retransmissió alguns dels protagonistes de la jornada, com representants dels clubs que jugaven la final, el president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas, o l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. Però el pes de la retransmissió era l’anàlisi de les partides, que fins passades les tres hores de joc no es van entrar en la seva fase decisiva. La recta final del directe va ser més emocionant, amb els diferents enfrontaments decidint-se, la majoria de cara al Platja d’Aro, que va acabar sent el guanyador, derrotant precisament l’actual campió, el Sabadell (3-7).

A més del matx pel títol, havíem de comentar un segon enfrontament, entre Olot i Andorra, implicats en la lluita per evitar el descens a Primera Divisió. D’aquí en va sorgir l’anècdota de la jornada. Els dos equips van pactar un 5-5 al voltant de l’hora de joc. Quan el programa de reproducció de partides ens indicava que totes deu havien acabat amb taules matineres, vam interpretar que era un error informàtic. Un missatge al mòbil ens va avisar d’aquest “sorprenent resultat”. Riscos del directe. Ens vam centrar doncs en el matx pel títol i el vam gaudir. Esperem que a l’audiència també.

Us deixo l’enllaç amb la retransmissió AQUÍ.

Deixa un comentari